Så undviker du stora misstag när du ska designa kök

Att designa kök kan verka spännande och roligt för många. Det är det också, men det finns tyvärr en del fällor man lätt kan fastna i. Det finns en hel del du kan göra för att undvika onödiga problem med ditt kök i framtiden.

Se till att du har en ordentlig plan som du kan följa under hela processen. Skriv ner det du tycker är viktigt i ett kök. Vad skulle vara det bästa köket för dig? Hur skulle det se ut? Anteckna dina tankar och idéer och försök sammanfatta dem. Det är ett bra sätt att komma igång och bli inspirerad på. Det ger din egna design en bra grund att utgå ifrån.

 

Ta hjälp av köksleverantörer

När man ska designa ett nytt kök är det alltid bra att tala med en expert. Det finns många olika köksleverantörer och tillverkare på marknaden att välja mellan.

 

Ett bra tips är att inte välja första bästa köksleverantör. Det bästa är att försöka boka möten med flera olika leverantörer, så att du kan jämföra deras priser och produkter innan du bestämmer dig för vem du vill ska utföra arbetet. Skillnaderna kan vara stora från företag till företag, så ta god tid på dig innan du tar ditt beslut. Till exempel kan Rotpunkt köket skilja sig mycket från ett kök från IKEA.

 

Jämför olika produkter

 

Ett vanligt misstag som folk gör när de ska designa kök är att de alltid tänker att billigt är dåligt och dyrt är bra. Högre priser behöver inte alltid betyda högre kvalitet, eller att du får mycket mer för dina pengar. Billiga produkter behöver heller inte betyda att de är av sämre kvalitet än de dyra. Även här gäller det att jämföra de olika produkterna för att se vilka som är mest prisvärda. Du vill ju att ditt kök ska kunna hålla i längden, så att du kan njuta av det i många år i framtiden.

En tålig och rejäl stomme är A och O i ett bra kök. Den ska kunna tåla en hel del belastning, så gå efter en stomme som verkar stark och tålig. När det kommer till exteriör såsom till exempel luckor och skåpdörrar går det att kompromissa lite mer. Men du vill alltid se till att din köksstomme klarar av det du har tänkt att installera.

Försök dock att hålla dig till solida och slitstarka material så långt din budget tillåter. Spånskivor och liknande kan vara frestande billiga nu, men om de inte håller i längden så kommer du att få byta kök mycket oftare än om du hade valt rejälare material. Detta betyder inte att du ska gå efter de allra dyraste materialen. Priset skiljer sig mycket även här. Det gäller bara att ha tålamod och leta ett tag.

 

Tålamod och planering är verkligen nyckeln till ett lyckat kök. Så kom ihåg att tala med olika köksleverantörer och jämför många olika produkter innan du börjar bygga upp ditt nya kök.