Olika tvättmaskiner för olika hushåll

Då var det äntligen dags att ge sig av och köpa en tvättmaskin. Kanske är det så att ens förra modell har sett bättre dagar, eller så har man helt enkelt använt föreningens tvättmaskin och nu är intresserad av att inhandla en egen. Att köpa en ny tvättmaskin kan vara både spännande och komplicerat med tanke på hur många modeller det finns att välja mellan, så det är viktigt att tänka igenom ens val noga och veta på ett ungefär vad man är ute efter.

 

Toppmatad eller frontmatad?

 

Trots de många olika märkena, storlekarna, färgerna och mera som en tvättmaskin kan ha kommer man för det mesta att stöta på två typer när det gäller att lasta in kläder – antingen de toppmatade eller de frontmatade. Vad som menas med detta är att en toppmatad variant låter en lägga in kläderna i maskinens topp medan en frontmatad ser till så att man kan lägga in kläderna i maskinen från framsidan.

De positiva aspekterna av att satsa på en toppmatad är just hur mycket enklare det blir att lasta in kläderna utan att de faller ut igen. Trots detta har det många gånger visat sig att frontmatade tvättmaskiner ger ett bättre resultat, och är därför idag den varianten som de flesta föredrar. Det är heller inte sällan som en frontmatad tvättmaskin har fler funktioner och program att välja mellan, så detta kan även komma väl tillhands för att få kläderna tvättade precis som man vill ha dem.

 

En maskin som både tvättar och torkar

 

För de som vill spara på både pengar och utrymme kanske man vill titta närmare på en tvättmaskin som både har förmågan att tvätta och torka kläderna. På så vis slipper man att betala för både en tvättmaskin och en torktumlare, samtidigt som man bara behöver utrymmet för en enda maskin. Det man dock bör ha i åtanke är att maskinen inte alltid kan torka till samma kapacitet som den kan tvätta. Om maskinen skulle ha en kapacitet på 6 kg när det kommer till tvättningen så kan det hända att kapaciteten gällande torkningen enbart ligger på 4 kilo. Det är därför upp till en själv om man vill satsa på en tvättmaskin och en torktumlare för bättre torkning, eller kika närmare på en kombinerad maskin som är billigare och tar upp ett mindre utrymme.

 

Energisnål tvättmaskin

 

Vill man spara pengar vid köpet av tvättmaskin eller vill man spara en stor mängd pengar i längden? Detta är någonting som man bör fråga sig själv innan inköpet av tvättmaskin. En energisnål tvättmaskin kommer nämligen i många fall att kosta mer vid köpet, men leder till en lite billigare elräkning varje månad. Om man satsar på en energisnål tvättmaskin kan man därför tjäna in ganska mycket pengar på det i längden, så allt beror på hur länge man förväntar sig att behålla sin tvättmaskin. Vad ens val i slutändan blir beror på ens egna behov och preferenser.