Dagens horoskop utgörs av stjärntecken

Horoskop är spännande för många, men varje horoskop har sin början vid ett stjärntecken. Just därför är det inte mer än rätt att vi tar en titt på några av de stjärntecken som vi människor och djur föds i. Det finns för närvarande 12 stjärntecken, och de representerar olika månader som en person kan födas i. Om man exempelvis är född den 25 juli har man äran att bli lejonet, vilket kommer med en rad olika egenskaper. Alla stjärntecken har både positiva och negativa aspekter, vilket reflekterar oss människors sätt att leva. Det finns ett flertal hemsidor där man kan läsa om horoskop här, men vi ska lite snabbt prata om ett par stjärntecken som horoskopen bygger på.

 

Det ledande lejonet

 

Om man föds mellan den 23 juli och den 22 augusti hamnar man i lejonets stjärntecken, där ledaregenskaper verkligen står på menyn. Lejonet är en beskyddare och tar hand om dem som står honom eller henne nära, då den här personen vill ge så mycket kärlek som möjligt till sina närstående. Tyvärr har allting ett pris, och lejonets sätt att både vilja beskydda andra och att konstant vara i centrumet av uppmärksamhet kan leda till att denne person uppfattas som arrogant och svartsjuk.

 

När vi väl talar om lejonets vilja att få uppmärksamhet och bekräftelse kan det vara värt att nämna att detta både har fördelar och nackdelar. Lejonet kan tack vare detta alltid ha kraften att ta sig framåt och att nå sina mål. O andra sidan kan lejonet lätt bli frustrerat om inte tillräckligt mycket uppmärksamhet fås.

 

Den ansvarsfulla kräftan

 

Om man skulle vara född mellan den 22 juni till den 22 juli hamnar man i kräftans stjärntecken, vilket tyder på att man är väldigt modig och beskyddande. Kräftan har egentligen två olika sidor, vilket kan beskrivas som den mjuka och den hårda sidan. De visar gärna vem som har ledarrollen genom att vara den tuffa beskyddaren, men kräftan är även en fantastisk vänlig förälder som alltid finns där vid behov.

 

Det som kräftan strävar efter är att skapa en familj där lycka och ordning står högst. De är ganska ordningsinriktade, men tar det ändå lite försiktigt och vill inte vara alltför mycket i rampljuset. En negativ aspekt av kräftan är att denne har ett känslosamt inre, vilket kan leda till att de ganska enkelt blir sårade. Allt som allt är kräftan en förträfflig förälder som dock kan behöva en självförtroende-boost lite då och då.